Wie wij zijn? Tja, eerlijk is eerlijk, dat ben ik in eerste instantie: Serge Calon. Met gezonde weerstand word ik gevolgd door mijn familie: vrouw Esther en twee zoontjes, Roman (8 jaar) en Misha (5 jaar). Met enig enthousiasme en volharding heb ik ze meegekregen. Ze kunnen niet meer terug. Tenminste 1 jaar lang zullen ze me volgen.

Waarmee? Met een jaar lang leven zonder auto.  Zonder eigen auto, moet ik eigenlijk zeggen. Want we gaan wel op zoek naar Slettebakken: auto’s, bakfietsen en andere vervoersmiddelen die door Jan en alleman worden gebruikt. Want dat is eigenlijk waar Slettebak over gaat: over het ‘vreemd gaan’  met andere vervoersmiddelen.

En daar hebben we meer buurtgenoten voor nodig, want vreemd gaan doe je niet alleen. Of meer mensen zich zullen aansluiten? Ik denk het wel. Er zijn zelfs al wat vrienden die het initiatief zo sympathiek vonden dat ze samen op deze foto durfden nadat ik ze had uitgemaakt voor slettebakken 🙂

Op deze foto zie je trouwens drie Slettebakken. De auto van Bob die je kunt terugvinden op Snapcar, mijn eigen bakfiets die je misschien wel van me mag lenen en de kruiwagen van stichting EMMA…

Ik hoop dat veel buurtgenoten zich aansluiten, aanmelden bij de facebookgroep en tzt misschien meedoen in het opzetten van een buurtmobiliteitsproject. Misschien kunnen we gezamenlijk een elektrische auto aanschaffen? En misschien kunnen we in ieder geval een aantal auto’s met elkaar delen en er misschien een paar weg doen?

Waarom? Dat gaan wij (ik en mijn familie) een jaar lang onderzoeken. En onze bevindingen zullen met deze (video)blog delen. Ik denk omdat het geld bespaart. Omdat het onze straten mooier maakt. En waarschijnlijk omdat autodelen inmiddels gewoon kan. Steeds meer apps zoals Snapcar, Mywheels, Greenwheels, BlaBlaCar, Uber maken het misschien zelfs leuk?

Misschien ben ik eigenlijk vooral nieuwsgierig hoe het zal zijn. Is onze heilige koe nou echt zo heilig? Ik ben ook gestopt met roken. En ja, dat was even zwaar. Maar nu mis ik het haast niet meer. Ik voel me er zelfs beter bij!