Ons oorspronkelijke doel, begin 2015 was een jaar lang leven zonder auto om kennis te verzamelen en ervaringen op te doen die we met jullie konden delen. Wij wilden leven zonder eigen auto, maar tegelijkertijd wel op zoek naar Slettebakken: auto’s, bakfietsen en andere vervoersmiddelen die door Jan en alleman mogen worden gebruikt. Want dat is eigenlijk waar Slettebak over gaat: over het ‘vreemd gaan’  met andere vervoersmiddelen.

Samen met buurtgenoten wilde ik in dit jaar bekijken of het zou lukken om gedeelde mobiliteit te organiseren. In Wijk West in Utrecht, in eerste instantie in Nieuw Engeland. Misschien kunnen we gezamenlijk wel een elektrische auto aanschaffen? En misschien kunnen we daarmee een aantal andere auto’s wegdoen, kosten en milieu sparen?

Dit doel werd in mei 2016 gerealiseerd toen we het autodeelproject (met een vol-elektrische Nissan Leaf) startten samen met 3 andere huishoudens. De videoblog, afleveringen 2 en 3 gaan hierover. En in augustus 2016 hebben we met de huidige autodelers afgesproken om de groep uit te breiden met een extra deelauto. Er is ruimte voor 3 a 4 nieuwe deelnemers! Onze missie wordt nu nog iets groter. Doe je mee?