Eerlijk is eerlijk. Toen we begonnen was ik, Serge Calon eigenlijk alleen. Met gezonde weerstand werd ik gevolgd door mijn familie: vrouw (Esther) en twee zoontjes (Roman en Misha). Met enig enthousiasme en volharding heb ik ze meegekregen. Nu kunnen ze niet meer terug. Tenminste 1 jaar lang hebben ze beloofd me te volgen. Met een jaar lang leven zonder auto.┬áIn 2015 deel ik onze ervaringen in een (video)blog en ga ik op zoek naar enthousiaste buurtgenoten. In Wijk West in Utrecht, in eerste instantie in Nieuw Engeland die met ons het experiment aandurven. Om met elkaar auto’s en andere vervoersmiddelen te gaan delen.

In mei kwam ons plan plotseling in een stroomversnelling. We hoorden van een project van Stichting Natuur & Milieu, waarbij we een vol-elektrische auto zouden kunnen leasen voor 1 jaar voor een scherpe prijs. Met dit aanbod ben ik buurtgenoten gaan benaderen en onderzocht de mogelijkheden om de elektrische auto met elkaar te delen. En dat lukte!

In augustus spreken we met de huidige delers (vier huishoudens) af om het geslaagde deel-project nog iets groter te maken. We gaan een tweede auto met elkaar delen en zoeken daarvoor 3 a 4 nieuwe deelnemers!

Ik ben nu dus niet langer alleen. We gaan er een beweging van maken! Want delen is het nieuwe hebben. Het is goedkoper, scheelt ruimte in de straten, en is beter voor het milieu. Doe je ook mee??